ITD Arbejdsgiver fik ikke medhold i Strasbourg

ITD Arbejdsgiver fik ikke medhold i Strasbourg


26.06.2024


Kære medlemmer af ITD Arbejdsgiver

Vi er blevet orienteret om, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol ikke vil behandle den klage, som ITD Arbejdsgiver i oktober sidste år sendte til domstolen i Strasbourg.

Jeg ærgrer mig over, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol ikke vil behandle sagen, fordi jeg fortsat er overbevist om, at vi kæmper en god og en rigtig sag. Men vi respekterer domstolens beslutning, og dermed mener jeg også, at det er blevet tid til at trække en streg i sandet.

Vi er endt i en juridisk blindgyde, som kommer til at have stor betydning for det videre arbejde i vores arbejdsgiverforening. Arbejdet bliver mindre politisk og mere organisatorisk, og derfor synes vi i den nuværende bestyrelse, at tiden er inde til at give stafetten videre.

Personligt håber jeg, at der er nogen, der vil kæmpe videre, fordi sagen for mig fortsat handler om noget helt grundlæggende – nemlig måden, vi indretter en del af vores samfund på.

Foreningen blev stiftet for at tage kampen op mod nogle forstenede fagforeningsstrukturer. Og selvom vi ikke har fået opbakning fra domstolene, så synes jeg alligevel, at vi kan se tilbage med stolthed på nogle af de kampe, som vi har vundet.

Jeg kan f.eks. nævne 2020, hvor vi hentede en velfortjent sejr, da ITD Arbejdsgiver og Krifa- overenskomsten blev godkendt af Færdselsstyrelsen, efter den først havde været en tur i overenskomstnævnet.

Og selvom den ”sten på vejen” ikke slog 3F ud, så er jeg slet ikke i tvivl om, at den gav dem nogle udfordringer, som mange af fagforeningsbosserne ikke var tilfredse med.

Vi skal også huske på, at vi gik ind og tog en kamp mod et system, der har 125 års magtkampe med i bagagen, og som fortsat har politisk opbakning.

Alligevel formåede vi at give det eksisterende system en ikke ubetydelig modstand. Det synes jeg er flot, og det kan vi være stolte af.

Hvis du har mod på bestyrelsesarbejde i foreningsregi, må du meget gerne ringe (4078 1611) eller skrive (jas@skovruptransport.dk) til mig. I begyndelsen af august vil vi se, hvem der melder sig. Hvis der ikke er tilstrækkeligt med kræfter til at bære foreningen videre, vil den nuværende bestyrelse indkalde til to ekstraordinære på hinanden følgende generalforsamlinger med henblik på at opløse foreningen.

Jeg håber, I får en god sommer, og ser frem til at være sammen med jer til de ekstraordinære generalforsamlinger i august.