Nye Covid19-retningslinjer nordjylland

Nye Covid19-retningslinjer for restriktioner i nordjyske kommuner


06.11.2020


Fra mandag den 9. november 2020 har myndighederne indført en række restriktioner i 7 nordjyske kommuner. Transportministeriet har udsendt retningslinjer til transporterhvervet for, hvordan transportvirksomheder bør forholde sig til myndighedernes anbefalinger. De berørte 7 kommuner er Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugten, Thisted, Læsø og Vesthimmerland.


For al transport bør man følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og branchens anbefalinger.

For chauffører med bopæl i de berørte 7 kommuner bør transportarbejde udelukkende finde sted internt i de 7 kommuner, med undtagelse af de transportarbejdere, der udfører godskørsel af kritisk karakter, herunder transport af fødevarer, forsyninger til detailhandlen, E-handelsvarer, affald, medicin og værnemidler. Man bør dog også ved godskørsel af kritisk karakter undersøge, om der er mulighed for at bruge en anden chauffør.

Såfremt transportarbejdere bosiddende i de 7 kommuner kører ud af de 7 kommuner, opfordres de til at opholde sig så kort tid som muligt uden for de 7 kommuner, ligesom det gælder den anden vej for udefrakommende, der kører ind til de 7 kommuner. I den forbindelse opfordres transportarbejdere i skærpet grad til at overholde alle sundhedsmyndighedernes retningslinjer og transportbranchens anbefalinger.

For øvrige chauffører gælder det at de bør opholde sig mindst muligt i de pågældende kommuner.

Transportministeriets retningslinjer kan findes her. Der er tale om anbefalinger, hvor transportørerne skal vurdere i den konkrete situation om transporten er kritisk.