08.02.2019
Der skal være fuld organisationsfrihed for arbejdsgivere, og derfor stævner ITD Arbejdsgiver den danske stat inden for de kommende 4-6 uger.
I ITD Arbejdsgiver arbejdes der lige nu på højtryk med stævningen mod den danske stat med det formål at sikre fuld organisationsfrihed for arbejdsgivere. Konkret er målet med stævningen, at konflikter, der iværksættes med henblik på at få et medlem af ITD Arbejdsgiver til at tiltræde en bestemt overenskomst, skal være ulovlige, og at staten skal beskytte medlemmernes ret til ikke at være medlem af en bestemt forening. Der skal være fuld organisationsfrihed for arbejdsgivere, ligesom der er for arbejdstagere.
Forventningen er, at stævningen mod staten kan gå afsted inden for de kommende 4-6 uger.
- Vi vil have fuld beskyttelse af vores medlemmer, der jo har forpligtet sig til at overholde vores overenskomst. De skal være beskyttet mod konflikt på lige fod med arbejdsgivere, der har tegnet en overenskomst med et LO-forbund. Vi stævner staten for ikke at beskytte vores medlemmers negative foreningsfrihed, og vi er helt parate til – om nødvendigt – at gå hele vejen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, siger Gert Jakobsen, bestyrelsesformand i ITD Arbejdsgiver.
Advokatfirmaet Kromann Reumert er hyret til at bistå ITD Arbejdsgiver med retssagen. De har stor ekspertise inden for både arbejdsret og EU-ret.
ITD Arbejdsgiver er stiftet af ITD's medlemmer. ITD repræsenterer cirka 800 medlemmer i den danske vejgodstransport. ITD og ITD Arbejdsgiver vil gerne have, at flere vognmænd organiserer sig i en arbejdsgiverforening, og ITD bakker fuldt op om stævningen mod staten. ITD Arbejdsgiver har i samarbejde med Krifa lavet en overenskomst, som er på markedsniveau, men nutidig og med fleksible vilkår for både medarbejdere og virksomheden. Hvis den overenskomst skal kunne være fuldt til gavn for den danske transportbranche, må og skal arbejdsgivere sikres fuld organisationsfrihed.
CVR 37450820